Top alimente si nutrienti pentru vindecarea sindromului de hiperpermeabilitate intestinala (leaky gut).

 

 

Sindromul de intestin hiperpermeabil este o afecțiune în care mucoasa intestinală este deteriorată. În această stare, particulele mari de alimente, bacteriile și toxinele sunt capabile să se infiltreze în fluxul sanguin și să provoace reactii inflamatorii.

Există multi factori care declanșează leziuni intestinale, inclusiv alimentația proastă, stresul cronic, utilizarea antibioticelor, infecțiile cronice, producția slabă de acid gastric și dezechilibrele de zahăr din sânge. Prin consumul zilnic de anumite alimente sanatoase poti insa contribui cu succes la remedierea problemei.

Supa concetrata de oase are o varietate de nutrienți care acționează pentru a calma un sistem imunitar hiperactiv, oferind în același timp corpului materii prime pentru a reconstrui celule mai puternice și mai sănătoase. Acesta este motivul pentru care este un aliment incredibil de vindecator atunci când organismul se confruntă cu stres din cauza infecțiilor bacteriene sau virale, precum și a tulburărilor digestive și a sindromului de intestin permeabil.

Gelatina și colagenul sunt principalii nutrienți din supa de oase și, prin urmare, sunt bogati în aminoacizii cheie care ajută la formarea articulațiilor, a mucoasei intestinale și a pielii. Utilizarea acestor produse adaugă proteine ​​suplimentare sănătoase in dietă și oferă elementele de bază ale acestor structuri de susținere din organism.

Prin întărirea mucoasei intestinale, acestea reduc nivelurile inflamatorii ale întregului corp și îmbunătățesc funcția digestivă, sănătatea neurologică și funcția tiroidiană, printre altele. O sursa inalt calitativa si pura de colagen poti gasi in suplimentul cu colagen de la Zenyth.

Ulei de cocos este cea mai bună sursă naturală de trigliceride cu lanț mediu care ajută organismul să ardă grăsimile, să reducă inflamația și să vindece mucoasa intestinală. Uleiul de cocos este deosebit de bogat în acid lauric, care se găsește într-o cantitate mare în laptele matern și este cunoscut a fi un agent antimicrobian puternic care ucide patogenii.

De asemenea, faina de cocos este un prebiotic excelent care ajută la hrănirea și susținerea unui microbiom sănătos.

Oțetul de mere, nefiltrat, bio este un antimicrobian natural care inhiba bacteriile patogene, cum ar fi H Pylori, care este asociata cu refluxul acid și ulcerul gastric. De asemenea, este bogat in enzime și acizi organici care îmbunătățesc procesul digestiv, productia de acid gastric, stabilizează nivelul zahărului din sânge și reduc inflamația în întregul corp

Untul șau ghee-ul (untul clarifiat care nu mai contine lactoza si cazeina) obtinut de la animale crescute traditional pe pasune, este bogat in nutrienți care susțin intestinul, inclusiv o cantitate mare de vitamina A, D, E și K2. Contine de asemenea, acizi grași omega 3 și acid butiric, care ajută la hrănirea celulelor intestinale și reduce inflamația intestinală și a întregului corp.

Ghimbirul este compus din uleiuri esențiale cheie care acționează ca agenți puternici antibacterieni, antivirali, antifungici și antiparazitari. Ghimbirul este, de asemenea, unul dintre cei mai buni agenți anti-emetici și îmbunătățește producția de sucuri digestive (acid stomacal, bilă și enzime pancreatice).

Fluxul adecvat al sucului digestiv este esențial pentru vindecarea unui intestin permeabil și pentru reducerea inflamației. Il poti gasi si sub forma de supliment in formule precum Digest Help si Motility Help de la Zenyth.

Menta este considerată o plantă carminativă; acestea conțin uleiuri esențiale care ajută la eliminarea gazelor și ușurează orice fel de dureri  intestinale pe care le poti avea în cazul sindromului de intestin permeabil.În plus, ierburile carminative precum menta ajută la tonifierea membranei mucoase și la creșterea contracțiilor musculare legate de intestin, numite peristaltism, pentru a transporta ușor alimentele și deșeurile prin sistem.

Muraturile in saramura oferă organismului microorganisme benefice, enzime bioactive vii, acizi organici și vitamine B. Acești nutrienți ajută la îmbunătățirea funcțiilor digestive ale organismului prin stimularea producției de niveluri sănătoase de acid stomacal, bila și enzime pancreatice necesare unei digestii optime.

Semințele de dovleac sunt o sursă excelentă de zinc, vitamine B și magneziu, toate elemente cheie pentru o bună funcție digestivă. Sunt, de asemenea, unul dintre cei mai puternici agenți antiparazitari naturali și ajută la expulzarea tuturor formelor diferite de paraziți.

 

Pentru consultanta de specialitate in problemele tale de sanatate, poti programa o consultatie aici.