fbpx

Analiză genetică

Ce include interpretarea analizei genetice?

  • raport scris al testului tău genetic
  • interpretare si recomandări de suplimentare, dacă este cazul
  • o consultație.

Laboratoarele recomandate pentru testul genetic sunt 23andme și AncestryDNA. Acest test se poate achizitiona online pe site-ul acestor laboratoare.

Toți oamenii au mutații genetice. Acestea pot juca roluri cheie în dezvoltarea afecțiunilor. Cu toate acestea, există factori numeroși și complecși, care vor afecta statusul sănătății tale, pe lângă mutațiile genetice moștenite.

Multe dintre mutațiile genetice nu sunt problematice sau exprimate, pentru că organismul a învățat cum să se adapteze în ciuda prezenței acestora. Dar altele pot fi într-adevăr o reală problema pentru sănătate.

Asocierea simptomatologiei și corelarea cu alte teste de laborator este esențială în înțelegerea expresiei anumitor mutații genetice.

Acestea sunt cunoscute drept SNP-uri (singular nucleotide polymorphisms).
Genele operează prin codarea enzimelor. Te poți gândi la aceasta ca la un sistem de copiere. Tiparul original (secvența genei) transcrie un duplicat în formă ARN (acidul ribonucleic), care apoi codează o enzima specifică.

Enzimele funcționează pentru a genera reacții biochimice în procese variate în organism. Dacă anumite mutații genetice sunt exprimate, enzimele care sunt codate de genă pot fi absente, parțial funcționale sau într-o stare de supra-exprimare.

Această alterare a funcției este o componentă esențială în modul cum mutațiile genetice sunt implicate în simptome negative și procesul îmbolnăvirii.

Interpretare analiză genetică

Preț: 585 de lei

Acest serviciu nu poate fi achiziționat fără a cunoaște tipul metabolic! Detalii aici.

După apăsarea butonului de mai sus vei fi redirecționat pe pagina de plată, respectiv pagina de programare pentru interpretarea analizei genetice.

Alte informații

Testele genetice nu pot fi utilizate pentru a pune un diagnostic. Cel mai eficient și precis mod de a utiliza datele oferite de aceste teste este evidența clinică pentru mecanismele disfuncționale și blocajele din organism, care generează probleme de sănătate.

Epigenomul (multitudinea de compuși chimici care spun genomului ce să facă) este influențat în mod direct și indirect de prezența sau absența unor nutrienți cheie în dietă, la fel ca și de expunerea la toxine, chimicale, patogeni și alți factori de mediu.

Ceea ce mâncăm și la ceea ce suntem expuși în mediul nostru înconjurător afectează în mod direct ADN-ul nostru și expresia acestuia.