fbpx

Glucuronidarea: esentiala in detoxifierea toxinelor si hormonilor.

Topics: Detoxifiere

 

Ficatul este unul din organele cele mai solicitate in organismul omului modern. Lucreaza non-stop si depune un efort enorm. Este ?aspiratorul? circuitului sanguin, filtrand toxine, sintetizand bila, colesterol si amino acizi. La fiecare 3 minute ficatul filtreaza tot sangele din organism! Chiar daca nu consumi alcool, nu fumezi, nu consumi alimente procesate, medicamente si nu folosesti produse de igiena personala cu chimicale sintetice, tot esti expus la o cantitate considerabila de toxine din mediu. Daca faci si lucrurile mentionate, poti fii sigur ca ficatul tau este suprasolicitat.

In plus, mai exista?substante toxice create in organism, care provin din toxinele intestinale (generate de bacterii, paraziti, ciuperci), din hormoni, acizi biliari si intermediari metabolici.

Simptome comune precum migrenele, oboseala, slabiciunea, durerile musculare sau articulare, poblemele hormonale, sindromul colonului iritabil sau cresterea in greutate pot toate avea la baza o inabilitate a organismului de a se detoxifia eficient. Daca acestea sunt ignorate sau nu sunt rezolvate in mod corespunzator, atunci apar afectiunile, printre care: diabet, cancer, infertilitate afectiuni neurologice, boli autoimune, alergii.
Toate acestea sunt corelate cu imposibilitatea neutralizarii corecte si a eliminarii toxinelor din organism.

Ce este glucuronidarea?

Unul din procesele prin care organismul elimina toxinele se numeste conjugare si se intampla in faza 2 de detoxifiere a ficatului. In timpul conjugarii, toxinele sunt transformate in compusi solubili in apa intr-un proces numit glucuronidare. Prin acest proces acidul glucuronic (conjugat) este cuplat cu numeroase medicamente, hormoni, bilirubina, poluanti si acizi biliari, iar acestia vor trece prin ficat, fiere si intestine pentru excretie.

Un nivel ridicat al enzimei beta-glucuronidaza poate inhiba insa acest proces. Aceasta enzima separa toxinele de legatura conjugata si le permite sa fie reabsorbite. Acest lucru permite toxinelor si hormonilor cum ar fi estrogenul,? sa fie reabsorbiti in organism, generand astfel oboseala, dezechilibre hormonale si alte disfunctii metabolice mentionate mai sus.

Beta-glucuronidaza este o enzima cu un rol pivotal in digestie, in special in metabolizarea unor compusi cum ar fi carbohidratii complecsi, detoxifierea estrogenului, a hormonilor tiroidieni si a toxinelor de mediu. Daca nivelul acestei enzime este prea ridicat atunci hormonii precum estrogenul si toxinele se pot reabsorbi in organism.?Multe persoane ajung astfel sa urmeze tratamente hormonale (sintetice sau bioidentice) fara sa rezolve adevarata cauza a problemei, care este de fapt inabilitatea organismului de a se detoxifia corespunzator!?Mai grav, un nivel ridicat al acestei enzime pe termen lung poate duce si la alte probleme de sanatate cum ar fi cresterea riscului de cancer, in special cel de san, prostata si colon.

De ce creste nivelul acestei enzime? Daca alimentatia este procesata, toxica sau nepotrivita metabolismului tau si daca esti expus la un nivel ridicat de toxine, cat si la alcool, atunci riscul unei dereglari este destul de crescut.? Un nivel ridicat de beta-glucuronidaza este de asemenea un indiciu ca exista disfunctii in sistemul digestiv si infectii cu patogeni cum ar fi Candida si bacterii. Daca aceste aspecte, care stau la baza atator disfunctii metabolice si simptome negative, sunt ignorate atunci cum ar putea sa fie obtinuta vindecarea reala si de durata?

 

Cum afli daca ai un nivel ridicat de bet-glucuronidaza si ce poti face pentru a normaliza situatia?

Cu ajutorul unui test ADN revolutionar din scaun, putem afla atat nivelul beta-glucuronidazei, dar si multe alte date esentiale despre starea sistemului gastro-intestinal. Nutrientul calciu d-glucarat contribuie la restabilirea unui nivel normal de beta-glucuronidaza si al unui proces de detoxifiere eficient. Silimarina are de asemenea un rol protector, antioxidant si regenerator hepatic si este recomandata in aceste situatii. Cu toate ca acestea contribuie la scaderea nivelului de beta-glucuronidaza, este esential sa fie eliminate cauzele reale care au dus la cresterea acesteia, cum ar fi infectiile intestinale, disbioza, sindromul intestinului suprapermeabil si alte disfunctii biochimice. Aceste actiuni trebuie intotdeauna sprijinite de urmarea unei alimentatii neprocesate, potrivite tipului de metabolism.

Informatia despre nivelul beta-glucuronidazei este esentiala in restabilirea functiei ficatului, contribuie la echilibrarea hormonala si asigura detoxifierea corespunzatoare.

 

Pentru consultanta de specialitate in problemele tale de sanatate, ?poti programa o?consultatie?aici.

 

Ți-a plăcut acest articol?

Articole similare