fbpx

Probleme inflamatorii ale pielii. Cauze și soluții

Topics: Inflamație

Dacă suferi de acnee, roșeață, mâncărime, piele descuamată, eczema, îmbătrânire prematură, ai de-a face cu inflamația pielii. Majoritatea oamenilor încearcă doar să le trateze cu creme și alte terapii locale, și să le accepte ca pe o parte frustrantă a vieții. Cu toate acestea, este necesar sa înțelegi cauzele principale ale inflamației pielii, pentru o rezolvare pe termen lung.

Te gândești vreodată la pielea ta ca la un organ? S-ar putea să fii surprins să auzi că pielea ta este cel mai mare organ al tău. Servește ca o barieră de protecție în exteriorul corpului tău. Nu este surprinzător că suprafața, aspectul și sănătatea pielii tale sunt determinate de dietă, stil de viață și factori de mediu.

Cauzele fundamentale ale inflamației pielii

Rezistența la insulină

Rezistenta la insulina se întâmplă atunci când eliberarea de insulina necesara contracarării unui nivel ridicat de glucoza din sânge epuizează celulele pana in punctul in care ele încep sa refuze insulina. Așadar celulele devin rezistente la insulina. Acest lucru poate duce la prediabet, diabet de tip 2 și probleme cronice de sănătate. De asemenea, îți poate crește riscul de inflamație a pielii și in special sub forma de acnee si hirsutism.

În plus, rezistența la insulină provoacă dereglarea metabolismului sfingolipidelor, lipide complexe din corpul tău. Acestea joacă un rol în modularea biologică a keratinocitelor și a celulelor imune ale pielii. Dereglarea metabolismului sfingolipidelor poate duce la afecțiuni inflamatorii ale pielii, cum ar fi psoriazisul sau dermatita.

Folosind o interpretare funcțională a anlizei de sânge pot detecta din timp problemele de rezistenta la insulină si le poți rezolva.

Disbioza intestinală

Disbioza intestinală înseamnă că microbiomul tău intestinal este dezechilibrat. Chiar dacă disbioza intestinală apare în intestinul tău, aceasta nu îți afectează doar intestinul, ci si pielea! De exemplu, infecțiile cu H Pylori pot fi deosebit de dăunătoare pielii; pot declanșa un răspuns inflamator în corp si o varietate de afecțiuni inflamatorii cronice ale pielii, cum ar fi rozaceea și urticaria idiopatică.

Disbioza intestinală influențează, de asemenea, metabolismul histaminei, ceea ce poate duce la o inflamație a pielii mediată de intoleranța la histamină. Astfel apar erupții cutanate, urticarie și mâncărime, dermatite.

Urmând o strategie specifica, funcțională si integrativa de reechilibrare a microbiomului este esențială pentru sănătatea întregului corp!

Stresul oxidativ intens

Stresul oxidativ înseamnă că există un dezechilibru între producția și acumularea de specii reactive la oxigen în țesuturile și celulele corpului tău, iar corpul tău nu este capabil să detoxifice aceste produse în mod corespunzător și suficient de rapid.

Stresul oxidativ poate duce la afecțiuni inflamatorii și alergice ale pielii, inclusiv psoriazis, dermatită atopică, urticarie si probleme legate de metabolismul colagenului. Reducerea inflamație din organism, a toxicității si infecțiilor ascunse sta la baza reducerii stresului oxidativ.

Expunerea la substanțe toxice

Mărcile convenționale de îngrijire a pielii, inclusiv creme, loțiuni, produse pentru acnee, gel de spălat pentru corp și machiaj, sunt pline de substanțe chimice toxice, care pot deteriora pielea și pot provoca inflamații. Mute produse de îngrijire a pielii elimină, de asemenea, umiditatea și uleiurile naturale ale pielii. În loc să o hidrateze cu adevărat, ele provoacă dependență de produs și va trebui să le aplici din nou în mod regulat pentru a te simți hidratat. Poti in schimb alege alternative naturale si non-toxice la toate produsele convenționale de igiena personala.

Deshidratare

Hidratarea pielii depinde foarte mult de nivelul general de hidratare al corpului. Pielii deshidratate îi lipsește apa și umiditatea. Acest lucru poate duce la mâncărime, descuamare și riduri. Asigura-te ca ai un consum adecvat de apa filtrata peste zi si rezolva dezechilibrul de electroliți din corp.

Dezechilibre hormonale

Fluctuațiile estrogenului și progesteronului pe parcursul lunii și un dezechilibrul estrogen-progesteron îți pot afecta pielea. Acestea pot duce la acnee si alte probleme inflamatorii. Rezolvând funcția ficatului si prin reducerea inflamației, a toxicității si rezolvarea echilibrului de microbiome intestinal, se vor rezolva si foarte multe dezechilibre hormonale, in mod indirect.

Deficiențe de nutrienți

Alimentația joaca un rol esențial în sănătatea pielii tale. Exista o serie de alimente care afectează in mod direct sănătatea pielii, cum ar fi: zaharul, lactatele convenționale, uleiurile vegetale industriale, grăsimile trans, ciocolata si fast food-ul. Există diverse deficiențe de nutrienți care pot crește riscul de inflamație a pielii, inclusiv deficiențe de omega-3, vitamina A, vitamina D, antioxidanti, colagen și zinc.

Ți-a plăcut acest articol?

Articole similare