fbpx

Analiza gastrointestinală și de microbiom

Majoritatea analizelor de microbiom intestinal analizează:

  • markeri de sănătate gastrointestinala (beta-defensin 2, calprotectina, elastaza, SIgA, zonulina, FIT – occult blood)
  • markeri bacterieni, fungici și parazitari
  • bacterii producătoare de SCFA (butirat, propionat și acetat)
  • bacterii legate de SIBO (bacterii sulfidogene și metanogene)
  • H. pylori + antigen scaun

Acest tip de analize au un proces de control și calitate în două etape care stă la baza metodologiei: standardizarea eșantioanelor la o anumită concentrație de ADN extras și utilizarea unui control endogen pentru normalizarea datelor și precizie.

Testul se bazează pe extragerea unei cantități stabilite de ADN total din eșantion pentru analiză, spre deosebire de utilizarea unei anumite greutăți a eșantionului (de exemplu, scaun). Aceasta înseamnă că rezultatul final al abundenței microbiene va fi obținut pe baza concentrației de ADN și nu a greutății probei.

Astfel se elimină multe variabile, limitând riscul de a obține rezultate diferite la aceeași persoană și oferind comparații mult mai bune între eșantioane.

Interpretare analiză gastrointestinală

Preț consultație: 400 de lei

Acest serviciu nu poate fi achiziționat fără a cunoaște tipul metabolic! Detalii aici.

După apăsarea butonului de mai sus vei fi redirecționat pe pagina de plată, respectiv pagina de programare pentru interpretare analiză gastrointestinală.

Alte informații

Tehnicile de cultură, anterior standardul, lăsau până la 50% din speciile bacteriene practic invizibile.

Noile teste de microbiom intetsinal au fost concepute ca un profil cuprinzător al sănătății gastrointestinale și al microbiomului, oferind o tehnologie și biomarkeri la cele mai noi dezvoltări din domeniul microbiologiei.

Aceste profile folosesc reacția cantitativă în timp real a polimerazei (qRT-PCR), utilizând tehnologia TaqMan, pentru a analiza comunitățile bacteriene, fungice și parazitare ale ecosistemului gastro-intestinal. De asemenea, măsoară markerii gastrointestinali ai sănătății prin tehnologia ELISA.