Genetica poate juca roluri cheie in dezvoltarea afectiunilor. Toata lumea are mutatii genetice. Cu toate acestea, exista factori numerosi si complecsi, care vor afecta statusul sanatatii tale, pe langa mutatiile genetice mostenite. Multe dintre mutatiile genetice nu sunt problematice sau exprimate, pentru ca organismul a invatat cum sa se adapteze in ciuda prezentei acestora. Dar numeroase alte mutatii sunt intr-adevar o reala problema pentru sanatate.?Asocierea simptomatologiei si corelarea cu alte teste de laborator este esentiala in intelegerea expresiei anumitor mutatii genetice.

Epigenomul (multitudinea de compusi chimici care spun genomului ce sa faca) este?influentat in mod direct si indirect de prezenta sau absenta unor nutrienti cheie in dieta, la fel ca si de expunerea la toxine, chimicale, patogeni si alti factori de mediu.

Ceea ce mancam si la ceea ce suntem expusi in mediul nostru inconjurator afecteaza in mod direct ADN-ul nostru si expresia acestuia.

Fiecare gena are sute sau mii de variatii. Acestea sunt cunoscute drept?SNP-uri (singular nucleotide polymorphisms). Genele opereaza prin codarea enzimelor. Te poti gandi la aceasta ca la un sistem de copiere. Tiparul original (secventa genei) transcrie un duplicat in forma ARN (acidul ribonucleic), care apoi codeaza o enzima specifica. Enzimele functioneaza pentru a genera reactii biochimice in procese variate in organism. Daca anumite mutatii genetice sunt exprimate, enzimele care sunt codate de gena pot fi absente, partial functionale sau intr-o stare de „supra-exprimare”. Aceasta alterare a functiei este o componenta esentiala in modul cum mutatiile genetice sunt implicate in simptome negative si procesul imbolnavirii.

Testele genetice nu pot fi utilizate pentru a pune un diagnostic. Cel mai onest si precis mod de a utiliza datele oferite de aceste teste este evidenta clinica pentru mecanismele disfunctionale si blocajele din organism, care genereaza probleme de sanatate.

Test genetic 23andme 1
Pentru a obtine datele genetice preliminare („raw test data”) poti comanda testul?23andme?aici.
Ulterior, vei avea nevoie de un raport nutrigenomic complet si individualizat, care sa descifreze complexitatea rezultatelor genetice si sa ia in considerare intregul tau profil de sanatate. Acest raport:
  • este precis, complet si usor de navigat
  • contine descrieri ale fiecarei gene analizate, cat si peste 250 de SNP-uri
  • te va ajuta sa intelegi statusul anumitor gene semnificative cum ar fi MTHFR, CBS, DAO si multe altele
  • ofera link-uri active catre site-uri de cercetare in domeniu
  • este o unealta excelenta pentru a investiga cauzele disfunctiilor tale

Comanda program Metabolic Typing si raport nutrigenomic:

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.