Crema de fata: absolut necesara?

crema de fata

 

Dupa 25 de ani in care am folosit crema de fata hidratanta in fiecare zi, de doua ori pe zi, nu mi-as fi imaginat niciodata ca pot trai fara! Dar, se pare ca pot si incep sa ma conving din ce in ce mai mult ca este chiar benefic! Singurele lucruri pe care le folosesc acum sunt miere organica, cruda pentru mastile de fata si cateodata cantitati mici de ulei de argan organic doar pe anumite zone ale fetei, de obicei, iarna. Vara folosesc cateodata si ulei de cocos pentru protectie solara.

Cum a inceput totul? Am folosit de cativa ani creme organice, naturale, apoi am trecut la diferite uleiuri pe care le-am combinat eu, pentru ca am evitat ingredientele aditionale si de multe ori toxice, chiar si la cele „bio”. In cele din urma m-am saturat si de acest lucru deoarece nu am gasit niciodata calitatea pe care o cautam, la preturi rezonabile. Anul trecut am inceput sa folosesc masca de miere si mi-a placut cat de neteda si de hidratata mi-am simtit fata dupa. Parea ca nu prea mai aveam nevoie de altceva sa aplic ulterior. Apoi am dat peste cateva informatii logice, cum ar fi pe site-ul Clear Skin Forever, care explica modul in care majoritatea cremelor interferează cu abilitatea naturala a pielii noastre de a-si produce uleiurile naturale (sebumul), de protectie si de fapt, infunda porii si mai mult.

Una din problemele cele mai des intalnite este aparitia acneei si aceasta poate fi chiar inrautatita de aplicarea unui exces de creme si uleiuri. Intotdeauna trebuie sa rezolvam cauzele reale pentru care apare acneea si acestea pot fi: alimentatie incorecta, inflamatie, toxicitate, dezechilibre hormonale, peroxidare lipidica, probleme glicemice, deficiente nutritionale, stres, sindromul intestinului hiperpermeabil, infectii gastrointestinale, reactivitati alimentare, lipsa somnului.  

Deoarece am marea convingere ca sanatatea si frumusetea pielii este direct legata de sanatatea noastra interioara si alimentatie in primul rand si de ceea ce aplicam pe fata in plan secundar, mi-am propus sa incerc. In primele zile fara crema am simtit putin discomfort si dupa ce imi spalam fata, pielea se simtea un pic uscata… Dar am rezistat impulsului de a aplica uleiuri si creme si in scurt timp pielea si-a redobandit elasticitatea si umiditatea sa naturala. Am observat, de asemenea, ca fluctuatiile hormonale lunare pot afecta nivelul de uscaciune, luminozitate si elasticitate. Deci, inca o confirmare ca totul vine din „interior”, intr-adevar … Sunt fericita acum ca am scapat de tot timpul petrecut pentru cautarea „cremei perfecte” si am economisit si bani in acest proces. Sunt sigura ca exista multe alte ingrediente naturale, cu costuri reduse, pe care le voi cerceta pe viitor si pe care le putem folosi pentru fata noastra si, cu siguranta, sunt diferite pentru toata lumea, la fel ca dietele!

Raluca Schachter