Analiza Gastrointestinala GI MAP

Evaluare reala a microbiomului intestinal.

Analiza ADN a transformat domeniul microbiologiei

Tehnicile de cultura ? anterior standardul ? lasau pana la 50% din speciile bacteriene practic invizibile.

GI-MAP ? utilizeaza tehnologia de ultima genera?ie aprobata de FDA pentru a furniza o evaluare reala a ADN-ului pe baza microbiomului intestinal al pacientului, dintr-un singur esantion de scaun.

Aceasta inarmeaza clinicianul cu informatii esentiale despre microbii care provoaca afectiuni sau care perturba echilibrul microbian normal si contribuie la numeroase boli inflamatorii, autoimune, metabolice, cardiovasculare si alte boli cronice.

Ce trebuie sa stii despre analiza gastrointestinala GI MAP:

  • Metoda de analiza PCR automata, multiplexa, care permite masurarea simultana a mai multor bacterii, fungi, paraziti si virusi
  • Secventierea ADN a ARN-ului 16S si 23S permite sensibilitatea si specificitatea superioara in detectarea a 15 dintre cele mai frecvente cauze ale gastroenteritei, precum si a altor boli cronice
  • Indicatorii de sanatate intestinali permit o analiza cuprinzatoare a microbiomului intestinal, impreuna cu markeri ai inflamatiei, ai sistemului imunitar al mucoaselor si a digestiei.
  • In plus, acest test abordeaza factorii de virulenta pentru agentii patogeni, care pot determina tipul de tratament. ? A trata sau a nu trata, aceasta este intrebarea!
  • Validat de parti terte. Daca rezultatele sunt pozitive, aceeasi proba de scaun poate fi rulata intr-un alt laborator, care nu face PCR si poate gasi acelasi rezultat.
  • qPCR masoara ambele regiuni 16S si 23S ARN ribozomal. Secventa de gene 16S s-a dovedit a fi un marker genetic de incredere deoarece este prezent (conservat) in toate bacteriile si functia sa nu s-a schimbat in timp. In plus, masurarea regiunii 23S permite capacitati de detectare suplimentare cu regiuni variabile.