Analiza Gastrointestinala GI Ecologix

In ultimele decenii, analiza ADN a transformat domeniul microbiologiei.

Tehnicile de cultura, anterior standardul, lasau pana la 50% din speciile bacteriene practic invizibile.

GI EcologiX ™ a fost conceput ca un profil cuprinzator al sanatatii gastrointestinale si al microbiomului, oferind o tehnologie si biomarkeri la cele mai noi dezvoltari din domeniul microbiologiei.

Profilul GI EcologiX ™ foloseste reactia cantitativa in timp real a polimerazei (qRT-PCR), utilizand tehnologia TaqMan, pentru a analiza comunitatile bacteriene, fungice si virale ale ecosistemului gastro-intestinal. De asemenea, masoara markerii gastrointestinali ai sanatatii prin tehnologia ELISA.

Aceasta analiza a adaugat, de asemenea, cateva masuri de calitate pentru a asigura precizia, care difera de alte teste de microbiom de pe piata. Astfel se utilizeaza o cantitate fixa de ADN din proba (ng) pe test si se foloseste un control endogen pentru a masura incarcarea microbiana „de baza”. Acest lucru permite raportarea cu exactitate asupra abundentei relative a microbilor tinta.

Ce trebuie sa stii despre tehnologia testului si markeri:

  • PCR cantitativ in timp real (qRT-PCR)
  • Control endogen pentru normalizare si precizie
  • 5 x markeri de sanatate gastrointestinala (beta-defensin 2, calprotectina, elastaza, SIgA, zonulina)
  • 63 x markeri bacterieni, fungici și paraziti
  • Bacterii producatoare de SCFA (butirat, propionat si acetat)
  • Bacterii legate de SIBO (bacterii sulfidogene si metanogene)
  • H. pylori + antigen scaun
  • Profilele EcologiX ™ au un proces de control si calitate In doua etape care sta la baza metodologiei: standardizarea esantioanelor la o anumita concentratie de ADN extras si utilizarea unui control endogen pentru a normaliza datele.
  • Testul se bazeaza pe extragerea unei cantitati stabilite de ADN total din esantion pentru a analiza, spre deosebire de utilizarea unei anumite greutati a esantionului (de exemplu, scaun). Aceasta inseamna ca rezultatul final al abundentei microbiene va fi obtinut pe baza concentratiei de ADN si nu a greutatii probei. Aceasta elimina multe variabile, limitand riscul de a obtine rezultate diferite la aceeasi persoana si permiatand comparatii mult mai bune intre esantioane.

Pentru un protocol de vindecare eficient si complet se recomanda achizitionarea programului nutritional Metabolic Typing in prealabil.

Pentru mai multe detalii legate de efectuarea testului GI Ecologix trimiteti un mesaj  aici.